Çeviri

Translate

12 Haziran 2016 Pazar

AROMALI "SÜT REÇELİ"

Süt reçeli severler burada mı? Valla ne yalan söyleyeyim benim kendisiyle tanışmam 2 yıl öncesine dayanıyor... O gün bugündür de vazgeçilmez tatlarımdan biri oldu diyebilirim... Bilen bilir hazırlık aşaması kolay pişirme aşaması son derece meşakkatli bir gıda "Süt Reçeli"... Bir çok farklı sitede benzer tarifler tabi ki bulabilirsiniz... Benim tarifimi farklı kılan şey reçelimin içine ilave ettiğim ve kendi mutfağımda özenle yetiştirdiğim "Gül Damlası Otu"m...


Gül Damlası Otu'yla ilgili detaylı bilgiye kendisiyle tanışmama vesile olan, değerli blogger arkadaşım Bahar_eli'nin sayfasından ulaşabilirsiniz. Linkini tamda buraya yapıştırıyorum :)

bahareli_guldamlasıotu



Gelelim naçizane tarifime...

Malzemeler:

* 2 litre doğal inek sütü (alerjisi olan keçi sütü de kullanabilir)
* 2 su bardağı toz şeker (dilerseniz bir bardağını esmer şeker kullanabilirsiniz)
* Büyükse 1 küçükse 2 yaprak gül damlası otu
* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu




Yapılışı:

Derin bir tencereye sütü ve şekeri koyup ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığı anda kabartma tozunu ilave ediyoruz ki bu aşamada süt kabarabiliyor. Hızlı hızlı karıştırmaya devam ederek sütün kabarmasını ve doğal olarak taşmasını engelliyoruz. Bu şekilde sütün normale döndüğünü göreceksiniz. Ateşi orta dereceye getirip yaklaşık 40-45 dakika mümkünse başından hiç ayrılmadan karıştırarak koyulaşmasını ve reçelimizin renginin değişmesini bekliyoruz. (Ocağın başında durmaya vaktiniz yoksa çok sık aralıklarla karıştırarak gözlem yapabilirsiniz)
Reçelimizin rengi değişmeye başladığı anda içerisine Gül Damlası Otu'nu atıp yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Daha sonra yaprakları içinden alıp kıvam alıncaya kadar pişirme işlemine devam ediyoruz... Rengi değişen ve akışkan boza kıvamına gelen reçelimizi cam bir kavanoza alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan reçelimizi 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servise sunuyoruz. Mmmmmm... Nefis bir tat olacak emin olun... Deneyen ve beğenen herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun :)


Sevgiler...










3 yorum:

  1. Ellerine sağlık👏🏻👏🏻👏🏻 Mükemmeldi 👍🏻

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik benimde yapmak istedigim hep erteledigim tarif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kisa zamanda denemenizi tavsiye ederim ;) Sevgiler...

      Sil