Çeviri

Translate

15 Aralık 2015 Salı

Mis gibi bir "ÇORBA"

Mantar ile yapılan yemekler genelde korkutur beni... O yüzden sadece çok çok yakınlarımın pişirdiği ya da kendi yaptığım yemekleri yerim (içerisinde mantar olan) Bugünkü tarif klasik "Mantar Çorba"larının aksine bir tutam daha farklı... Fazla kelam etmeden buyrunuz efendim... Huzurlarınızda lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik enfes bir çorba...

 MALZEMELER:

* 500 gr mantar
* 1 adet limon
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz, karabiber






HAZIRLANIŞ:

Güzelce ovalayarak yıkadığımız mantarlarımızı içine 1 adet limon suyu eklediğimiz suda 20-30 dakika arası haşlıyoruz... Haşladığımız suyu dökmüyoruz... Haşlanan mantarlarımızı ince ince doğrayıp kenara alıyoruz.

Bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup pembeleşene ve yumuşayana kadar kavuruyoruz. Kıvama gelen soğanlarımızın üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. Kavrulan karışıma 1 su bardağı süt ekleyip krema kıvamına gelinceye dek karıştırıyoruz. Kremamız hazır olduğunda mantarları haşladığımız suyu ilave edip (göz kararı koyu severler az sulu severler cok koysun) üzerine mantarlarımızı ekliyoruz... Kaynayan çorbamızın altını kapatıp tuzunu ve karabiberini (damak tadına göre) ekliyoruz. Afiyet bal olsun...


Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder